3 Ocak 2013 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU MEYVELİ PARFE (Fruit parfait with chocolate sauce)

MALZEMELER

1 kg süt
150 gr margarin
3-4 kaşık un
1 paket vanilya
2 adet kivi
2 adet muz
1 adet portakal kabuğu
Yarım ananas
15 adet kakaolu ve normal bisküvi
1 paket bitter çikolata
Rulo kat bisküvi
Çikolatalı sos
YAPILIŞI
Unu margarin ile iyice kavurun.Yavaş yavaş sütü ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin.Ocaktan almadan vanilyayı ekleyin.Ocaktan aldıktan sonra mikser yardımıyla çırparak soğutun.Ara vererek en az 15-20 dk çırpın.Meyveleri küpler halinde doğrayın.Portakal kabuğunu 2 defa suda haşlayıp,teflon tavada üzeerine şeker ekleyip ,portakalın suyunu sıkarakşekerleme hazırlayın.Portakal kabuğunu küçük küçük doğrayıp tüm meyveleri ekleyin.Bisküvileri küçük küçük parçalayıp ,karışıma ekleyin.Çikolatayı da aynı şekilde parçalayıp,ekleyin.Kalıbın içine streç film serin.Kalıbın kenarlrına rulo bisküvi dizin ve karışımı içine dökün.Hazırladığınız çikolatalı sosu da üzerine dökerek ,en az 6 saat dondurucuda bekleterek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder