3 Ocak 2013 Perşembe

KROKANLI BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATALI PASTA crunchy blueberry chocolate cake)(


MALZEMELER
4 türk kahvesi fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
3 türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Ara Dolgusu
1 paket pasta kreması
50 gr yumuşak margarin
1,5 su bardağı soğutulmuş süt
Ev yapımı krokan,damla çikolata ,bal
Krokan yapımı
100 gr antep fıstık içi
100 gr fındık
1,5 su bardağı toz şeker
Çikolatalı ganaj
200 gr çiğ krema
200 gr sütsüz bitter çikolata
Dekor
Kakao
Şekerleme ya da dekoratif çikolatalar
Dondurulmuş böğürtlen taneleri
YAPILIŞI
PANDİSPANYA;Yumurtaların sarısını ve beyazlarını ayrı cam kaselere alıp,her ikisini ayrı ayrı iyice köpürüne dek mikserle çırpın.Çırpılmış yumurta sarılarının içine ,un hariç kalan tüm malzemeyi ekleyip mikserle çırpın.Kar halindeki yumurta aklarını ve unu bu karışıma ilave edin.Tahta kaşık yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak birbirine karışmasını sağlayın.Kelepçeli kabınızın tabanını ve iç yan duvarlarını yağlı kağıt ile kaplayıp,kek hamurunu kalıbınıza döküp,kalıbı bir iki kez tezgaha sertçe vurun.İçindeki hava kabarcıkları yok olsun ve pürüzsüs bir pandispanya elde edin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırına verip,25-30 dk süresince kürdan ile kontrol ederek pişirin.Pandispanya piştikten sonra 5 dk bekletip,kelepçeli kalıptan çıkarın.Yağlı kağıttan sıyırıp,eşit sayıda katlara ayırarak soğutun.
KROKAN;Toz şekeri teflon tavaya döküp,orta ateşte ısınmaya bırakın.Kendi halinde eriyip,sıvılaştığında bekletmeden içerisine fındık ve fıstıkları ilave edip harmanlayın.Altını kapatıp yağlı kağıt serilmiş mutfak tezgahına dökün ve soğutun.Merdane ile üzerinden geçip,dilediğniz irilikte krokanlar elde edbilirsiniz.
PASTA KREMASI;Yumuşaamış margarini bir kaba alıp,mikser ile çırpıp,krem haline getirin.İçerisine kkakaolu pasta kremasını ve sütü ilave edip iyice kıvam alana kadar çırpın.
GANAJ(üst süslemesi);Çiğ kremayı tencereye döküp,orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.Kaynamadan altını kapatıp,içine ufak parçalara böldüğünüz bitter çikolataları ilave edip,sürekli karıştırarak,erimesini sağlayın.Homojen bir karışım elde edin.Ara ara karıştırarak soğumasını ve üzerinin kaymaklanmamasını sğlayın.
Servis tabağına pasta altlığı yerleştirip,soğumuş olan pandispanyanızın,bir katını alın.Üzerini fırça yardımıyla süt ile nemlendirin.Bal gezdirip,pasta kremasını sürün.Ufalanmış olan krokandan ve damla çikolatadan serpin.
Diğer katlara da aynı işlemi uygulayarak pastayı inşa edin.En üst katı da süt ile nemlendirip,artan pasta kreması ile pastanın üstünü ve yanlarını sıvayın.
Çikolatalı ganajı iyice karıştırıp,akışkan hale getirdikten sonra pastanın üzerine dökünve hiç müdehale etmeden kendiliğinden yanlara akmasını bekleyin.Ganaj döküldükten sonra bir müddet bekleyip üzerine kakao serpin.
Üst süslemesi için çikolataları ve dondurulmuş böğürtlenleri dilediğiniz gibi süsleyerek bir gece buzdolabında bekletip,ertesi gün servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder