MALZEMELER
8 yumurta
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 küçük parça çubuk tarçın
YAPILIŞI
Bir tencereye 1/2 su bardağı toz şeker ve 2 çorba kaşığı su konup,ateşe oturtulur.Şeker eriyip,şerbet koyu bir renk alıncaya kadar kaynatılır.Sonra ateşten indirilip ,bir kaç küçük kaba dipleri kaplanacak kadar konur.Diğer tarafta süt,tarçın ile birlikte kaynatılır.Kaynayınca sütün içinden tarçın kabuğu çıkartılır.Porselen bir kaseye kalan toz şeker ve 8 yumurta konur ,çırpılarak köpürtülür.Çırpmaya devam ederken,kaynar süt ince ince ilave edilir ve iyice yedirilir.Sütün tamamı katılınca,bir tülbentten geçirilerek küçük kalıplara boşaltılır.Sonra bu kalıplar,kenarlı bir tepsiye konur.Tepsinin içerisine kalıpların üçte ikisine gelecek kadar su konur.Sonra 150 derecede 1 saat kadar pişirilir.Bu arada suyun kaynamamasına dikkat edilmelidir.Bu süre sonunda tepsi fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.Tepsi içindeki su soğuyunca kalıplar tepsiden çıkarılır ve buzdolabında 3-4 saat kaldıktan sonra kalıplar kısa bir süre kaynar suya batırıldıktan sonra baş aşağı edilerek tabaklara aktarılır.Bu şekilde 1 saat daha buz dolabında tutulduktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder