MALZEMELER
Pandispanya için;
1 su bardağı toz şeker
8 yumurta
2,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı nişasta
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Kreması için;
3 yumurtanın sarısı
1,5 kahve fincanı un
Yarım kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı kakao
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
YAPILIŞI
Önce pandispanya hazırlanır.Yumurtalar bir tencereye kırılır,toz şeker ilave edilir.Hafif ateş üzerinde iyce çırpılır.Diğer tarafta un,nişasta ve limon kabuğu harmanlanarak birbirine iyice karıştırılır.Sonra bu karışım bulamaca azar azar ilave edilerek yedirilir.Böylece hazırlanan hamur istenilen büyüklükteki ve şekildeki kalıplara boşaltılır.(kalıpların önceden yağlanmış ve unlanmış olması lazım)
Kalıplar orta ısıdaki fırın konur ve pandispanyalar kabarıp bembeleşinceye kadar yani 30-35 dk pişirilir.Pandispanyalar fırından çıkarıldıktan sonra bir kenarda soğutulur.Diğer taraftan bir kaba un,toz şeker,kakao ve vailya konur,iyice çırpılır.Çırpılmış yumurta sarısı bu karışıma iyice yedirilir.Hızlı hızlı karıştırılırken ince ince sıcak süt ilave edilir.Ateşe oturtulur ve karıştırılarak pişirilir.Krema koyu bir kıvam alınca ateşten indirilir.Soğumuş pandispanyalar kaselere konur,üstlerine ateşten indirilmiş krema dökülür ve soğumaya bırakılır.Daha sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder