16 Ocak 2013 Çarşamba

LOKMA TARİFİ (LOKMA RECIPE)


MALZEMELER
4 kahve fincanı un
2+3/4 kahve fincanı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kuru veya yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;1 su bardağı ayçiçek yağı
Şurubu için;
1+3/4 su bardağı toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Şurup için bir tencereye malzemeler konur ve kaynayıncaya kadar karıştırılır.Şurup koyulaşınca ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.Başka bir tencereye un konur ve unun ortası havuz gibi açılır.İçine maya,eritilmiş tereyağı ve tuz konur.Azar azar su eklenerek kıvamlı bir hamur elde edilir.Tencere 1 saat kadar mayalandırılır.Hamur hazır olunca,bir tencereye yağ konur.Hamurdan bir parça avuca alınır.Başparmak ile işaret parmağı arasından fırlayan hamurdan,her defasında soğuk suyla ıslatılmış madeni kaşık ucuyla ,fındık büyüklüğünde parçalar alınır ve kızgın yağa atılır.Tavaya her defasında 7-8 taneden fazla atılmamalıdır.Pişen lokmalar kevgir ile alınır,yağı süzüldükten sonra şurubun içine atılır.Lokmalar şurubu çektikten sonra servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder