MALZEMELER
250 gr tereyağı
250 gr pudraşekeri
1 paket vanilya
1/2 kg un
4 yumurta sarısı
Rendelenmiş yarım limon kabuğu
Şurubu için;
1 kg toz şeker
1 limonun suyu
YAPILIŞI
Tereyağı porselen bir kaseye konur.Üzerine pudra şekeri katılır.Tahta kaşıkla dövülerek iyice ağartılır.Elenmiş un azar azar dökülerek,karıştırılmakta olan yağlı şekere yedirilir.4 yumurtanın sarısı ve rendelenmiş yarım limon kabuğu katılarak hamur iyice yoğurulur.Hamur kıvamını bulunca ,ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve her biri avuç içinde yuvarlanır.Şekil verilerek önceden yağlanıp una bulanmış tepsiye dizilir.Her parçanın üzerine ister fındık ister badem konabilir.Tepsi kızgın fırına konur ve orta ısıda(180 derece) yarım saat kadar pişirilir.Hamurlar pembeleşince fırından çıkarılır.Hamur pişerken tencere toz şeker ve üstünü örtüp iki parmak geçecek şekilde su konur.1 limonun suyu da eklenerek şurup hazırlanır.Şekerpare fırından çıkarılır çıkarılmaz ,üzerine soğutulmuş şurup dökülür.Tatlı şurubu çektikten sonra servis yapılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder