MALZEMELER
300 gr tel kadayıf
2 fincan dövülmüş ceviz içi
1/3 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
Şurubu için;
1 bardak su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
İyice didiklenerek saçaklandırılmış kadayıf sekiz eşit parçaya bölünür.Her parça avuç içi kadar yayılır.Tarçın,ceviz içiyle karıştırılarak sekiz eşit parçaya bölünür ve her parça bir tel kadayıfı parçasının kenarına düzenli bir şekilde konur.Küçük bir tepsi,erimiş tereyağı ile yağlanır.Her tel kadayıf parçası sigara sarar gibi sarılıp,tepsiye yerleştirilir.Artmış yağ varsa,kadayıfların üzerinde gezdirilir.Tepsi orta ısılı fırında,kadayıfların üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.Diğer taraftan şurup hazırlanır.Şeker eriyip,kaynayınca,tereyağı ilave edilir.Bir kaç dk daha kaynadıktan sonra ateşten alınır.Tepsiyi fırından alınca,hemen üzerine kaynar şurup dökülür ve soğumaya bırakılır.Kadayıf soğuyunca,üzerine arzuya göre antep fıstığı serpilebilir ve servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder