22 Ocak 2013 Salı

SAMSA TATLISI (Samsa dessert)

MALZEMELER
8 milföy hamuru
2 su bardağı toz fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlayın ve ılımaya bırakın.Milföy hamurlarının dört tanesini yan yana koyup,kenarlarını üst üste getirerek bastırıp birleştirin.Diğer dört taneyi de ikinci sıra olacak şekilde yan yana getirip diğer sırayla birleşme noktalarını parmak uçlarıyla bastırıp kaynaştırın.Dikdörtgen bir parça elde edeceksiniz.Hamurun ve tezgahın üzerine un serpip,merdaneyle olabildiğince inceltin.Bir kap içerisinde fındığı şekeri ve yumurtanın akını koyup,karıştırın.Daha sonra bu karışımdan bir parmak kalınlığında ,açtığımız hamurun bir kenarına koyuyoruz.Uç kısımdan başlayıp hamurun yarısını rulo yapın,sonra bir bıçakla kesin.Kalan yarısına da aynı işlemi uygulayın.Bitiş yerini alta getirip,her rulonun üzerine sıvı yağ ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürün.Ruloları iki parmak eninde kesin ve yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 175  derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin.Üzerine ılık şerbeti dökün.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder