29 Ocak 2013 Salı

SÜTLÜ İRMİK TATLISI (Milky semolina dessert )



MALZEMELER

1 lt süt
7 çorba kaşığı irmik
14 çorba kaşığı toz şeker
300 gr ceviz
1 paket vanilya
50 gr margarin
2 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Sütün içine irmiği ve toz şekeri koyup,önce kuvvetli sonra orta ateşte koyulaşıncaya kadar ,sürekli karıştırarak pişirin.Koyulaşınca içine vanilyayı ve margarini koyup,iyice karıştırın.Boza kıvamına gelince ,ıslattığınız kaba yarısını dökün.Cevizleri dövüp,tarçınla karıştırın ve tatlının üzerine yarısını dökün.Geri kalan tatlıyı da cevizlerin üzerine boşaltın.Biraz soğuyunca,kalan tarçınlı cevizi de serpiştirip,iyice soğutun.Tatlı donduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder